ZF 24

Pandemia de coronavirus a redus la zero piaţa auto din patru judeţe, în timp ce zonele care au ţinut în frâu virusul au punctat chiar creşteri

Pandemia de coronavirus a redus la zero piaţa auto din...

Autor: Bogdan Alecu, Catalina Apostoiu

16.05.2020, 11:12 1266

♦ Zonele din ţară puternic afectate de pandemie au eliminat orice înmatriculare de autoturisme noi în condiţiile în care oamenii au ieşit din casă doar pentru achiziţiile de strictă necesitate.

Aici trebuie specificat că în România autoturismele noi întâi primesc numere roşii, iar înmatricularea finală se face în termen de 90 de zile, timp în care aceasta poate circula fără a fi înmatriculată definitiv şi implicit fără a fi luată în calcul în statistici, situaţia fiind una specifică pieţei locale.

În aceste condiţii, în judeţul Suceava nu a fost înmatriculat luna trecută niciun autoturism, nici nou, nici la mâna a doua şi nici importat second-hand, în condiţiile în care judeţul din nordul ţării a fost cel mai puternic lovit de pandemie.

Acelaşi lucru s-a întâmplat şi în Hunedoara, un alt judeţ lovit puternic de coronavirus, unde niciun automobil nu a fost înmatriculat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO