ZF 24

Participarea straina la capitalul firmelor a crescut cu 67%, la 9 luni, la 1,7 mld. euro

02.11.2007, 16:41 12

Valoarea investitiilor straine ca aport la capitalul social al firmelor inregistrate in Romania s-a majorat in primele noua luni cu 67,4%, fata de perioada similara a anului trecut, la peste 1,7 miliarde de euro, potrivit datelor Oficiului National al Registrului Comertului (ONRC), preluate de Mediafax.

In perioada ianuarie-septembrie 2006, acest tip de investitii au totalizat 1,027 miliarde de euro. Investitiile straine ca aport la capitalul firmelor din Romania s-au cifrat in luna septembrie la 229,9 milioane euro, de 2,65 ori mai mari fata de valoarea raportata in luna similara a anului 2006.

"Plusul de incredere conferit investitorilor straini de statutul de membru al UE dobandit de Romania, coroborat cu atractia exercitata de dimensiunea pietei romanesti, au creat premisele dezvoltarii de noi parteneriate intre intreprinzatorii romani si intreprinzatorii straini dupa 1 ianuarie 2007", se arata intr-un raport prezentat vineri de directorul general al ONRC, Eugen Ghiulea.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO