ZF 24

Patriciu a platit 15 milioane dolari pentru Banca Populara din Georgia

Patriciu a platit 15 milioane dolari pentru Banca Populara din Georgia
22.09.2009, 14:22 143

Omul de afaceri Dinu Patriciu alaturi de fostul premier georgianLado Gurgenidze au cumparat prin intermediul unui fond deinvestitii creat de ei doi, Liberty Capital, a 7-a cea mai marebanca din Georgia, Banca Populara, confirmand astfel informatiileaparute saptamana trecuta in presa georgiana. Conform declaratiiloromului de afaceri, costul preluarii s-a ridicat la 15 milioanedolari

Cei doi au achizionat 91,28% din capitalul bancii, aceasta fiindprima achizitie facuta publica a omului de afaceri roman duparetragerea lui din actionariatul grupului petrolier Rompetrol.

"Banca Populara are un potential deosebit, tinand cont de faptulca detine cea mai extinsa retea de filiale la nivel local. Inmainile unui investitor bine capitalizat si competent, banca arputea ajunge in primele cinci banci din Georgia", a precizatGurgenidze.

"In urmatorii ani, intentionam sa aducem capital suplimentarpentru Liberty si sa investim in una-doua oportunitati in fiecarean. Filosofia noastra de investitii este simpla: in piete emergenteunde reformele economice prind radacini, companiile de serviciifinanciare sunt primele beneficiare ale unui climat de businessimbunatatit si prezinta oportunitati de investitii atractive", aexplicat Patriciu.

In perioada 2004-2008 activele din sectorul bancar georgian aucrescut de la 600 milioane dolari la 5,4 miliarde dolari. BancaPopulara detine o cota de piata de 3,4%.

AFACERI DE LA ZERO