ZF 24

Patriciu: Romanii au depuse 12,5 mld. euro in Elvetia

Patriciu: Romanii au depuse 12,5 mld. euro in Elvetia
06.02.2009, 10:17 82

"Numai in Elvetia depunerile contribuabililor din tarile balcanice sunt de peste 25 de miliarde de euro. Jumatate sunt chiar din Romania. Acestor bani trebuie sa le dai incredere. Guvernele trebuie sa invete sa fie prietenoase si eficiente. Aceasta este lectia crizei, daca ea este acceptata, mediul de afaceri poate sa faca din bursele de la Bucuresti locul predilect de listare a companiilor si de tranzactionare a marfurilor din intreaga regiune balcanica. Ce-ar fi sa ne insusim o mentalitate expansionista. Suntem cea mai mare tara din regiune, iar Bucurestiul are infrastructura financiara cea mai puternica si moderna din regiune. De ce oare nu poate deveni el capitala financiara a regiunii balcanice", afirma omul de afaceri Dinu Patriciu, intr-un comentariu din ziarul Adevarul.

Depozitele bancare in lei si valuta ale romanilor in Romania sunt de circa 24 de miliarde de euro, deci romanii care au bani in bancile elvetiene sunt la fel de bogati ca jumatate din toti cei peste 7 milioane de depunatori in bancile romanesti. Dinu Patriciu controleaza partea care i-a mai ramas din Rompetrol printr-un holding elvetian.

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, nu a comentat la conferinta de vineri datele prezentate de Dinu Patriciu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO