ZF 24

Patronatele, multumite de noul proiect de organizare a ANSVSA

12.03.2007, 19:46 29

Proiectul de ordonanta de urgenta a Guvernului privind organizarea activitatii sanitar-veterinare si pentru siguranta alimentelor, elaborat de Agentia Sanitar-Veterinara, respecta principalele solicitari ale firmelor din industria alimentara, potrivit patronatelor din domeniu.

Ordonanta va inlocui Ordinul 100 al Autoritatii Nationale Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), contestat de patronate intrucat impunea firmelor din industria alimentara tarife pentru controalele efectuate de inspectorii Autoritatii.

Saptamana trecuta, Marian Avram, presedintele ANSVSA, a declarat ca a acceptat propunerile firmelor din industria alimentara, iar Ordinul 100 va fi anulat prin publicarea altui act normativ, in care vor fi cuprinse toate solicitarile acestora.

"Forma proiectului privind organizarea activitatii sanitar-veterinar este acceptabila, avand in vedere ca indeplineste prevederile pe care le-am solicitat in timpul negocierilor. Noile prevederi sunt valabile doar pentru acest an, iar anul viitor - cand actul normativ va fi inlocuit de regulamentul european, n.r. - avem mai multe puncte asupra carora intentionam sa purtam negocieri", a declarat Sorin Minea, presedintele Federatiei Patronale Romane din Industria Alimentara (Romalimenta).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO