ZF 24

Patronatele: Reducerea TVA la alimentele de baza ar fi urmata de scaderea preturilor

06.02.2008, 17:20 14

Reprezentantii patronatelor, citati de Mediafax, afirma ca reducerea TVA la 5% ar fi urmata de scaderea preturilor la alimente, insa raman sceptici in privinta aprobarii acestei propuneri, intruct si alte initiative de acest fel au trecut de Senat, dar nu si de Camera Deputatilor.

Senatorii au adoptat astazi o initiativa legislativa care prevede reducerea la 5% a taxei pe valoarea adaugata (TVA) la alimentele de baza - paine, carne, lapte, ulei vegetal si zahar. Senatul a adoptat aceasta initiativa legislativa in calitate de prima Camera sesizata. Forul decizional in acest caz este Camera Deputatilor.

Producatorii de paine spun, de asemenea, ca reducerea TVA pana la 5% ar determina reducerea preturilor.

"De altfel, procentul de 5% este ce am cerut si noi, si ar duce la o reducerea preturilor, in conditiile in care celelalte costuri raman constante", a declarat Viorel Marin, presedintele Asociatiei Nationale a Industriilor de Morarit si Panificatie - Anamob.

Producatori nu se grabesc sa se bucure de votul senatorilor deoarece si alte propuneri de reducere a TVA la alimentele de baza au trecut de Senat, insa au fost respinse de Camera Deputatilor.

Presedintele patronatului din industria uleiului, Viorel Zichil, afirma ca este prea devreme pentru ca producatorii sa se pronunte.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO