ZF 24

Patronatele: un salariu minim de peste 540 de lei va duce la scumpiri

25.09.2007, 16:03 19

Stabilirea unui salariu minim pe economie, pentru anul viitor, de peste 540 de lei pe luna va determina costuri suplimentare pentru companii, care se vor regasi in preturi, ceea ce va duce la cresterea inflatiei si la scaderea productivitatii, sustin reprezentantii patronatelor, informeaza Mediafax.

"Consideram optima o crestere de 20-23%, la 520-540 de lei. Pana la acest nivel toate companiile isi pot permite sa absoarba cresterea prin politici manageriale. O crestere peste nivelul de 540 de lei se va reflecta obligatoriu in preturi, devenind periculos pentru economie. Majorarea preturilor va avea efect asupra inflatiei, in plus se va inregistra o scadere a competitivitatii si a atractivitatii investitionale a economiei romanesti", a declarat, astazi, intr-o conferinta de presa, directorul general al Aliantei Confederatiilor Patronale din Romania (ACPR), Adrian Izvoranu.

Mai multe stiri pe site-ul www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO