ZF 24

Patru milioane de români, adică aceia care cotizează către fondurile de pensii Aripi, Metropolitan şi NN, au 25% din obligaţiunile de 600 mil. lei ale BCR

Patru milioane de români, adică aceia care cotizează...

Autor: Liviu Popescu

15.06.2020, 17:15 435

♦ Obligaţiunile cu maturitate de şapte ani au fost listate la Bursa de Valori Bucureşti pe 19 decembrie 2019 ♦ Aceasta este prima emisiune în lei a BCR pe piaţa locală de capital din ultimii 13 ani ♦ Spre comparaţie, BERD are o participaţie de 20%.

Aproape 4 milioane de salariaţi din România, care în prezent cotizează către fondurile de pensii Aripi, Metropolitan Life şi NN Pensii, sunt investitori ai celei mai mari finanţări în lei de la bursa românească, cea de 600 de milioane lei a BCR din iarna anului 2019, arată datele agregate de Ziarul Financiar.

Astfel, aceşti viitori pensionari au ajuns, o mare parte din ei fără să ştie, să susţină planurile de consolidare a rezultatelor şi de diversificare a surselor de finanţare ale numărului doi din sectorul bancar românesc.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO