ZF 24

Patru SIF-uri şi FP au făcut profituri de 116 milioane de lei în luna aprilie. Activele lor se menţin pe minus după patru luni

Patru SIF-uri şi FP au făcut profituri de 116 milioane...

Autor: Adrian Cojocar

16.05.2014, 19:11 639
Cele cinci SIF-uri, cu excepţia SIF Banat-Crişana, şi Fondul Proprietatea, care şi-au publicat rezultatele aferente primelor patru luni ale anului, au înregistrat în luna aprilie profituri cumulate de circa 116 mil. lei.
 
Valoarea activelor pe care cele patru SIF-uri şi FP le gestionează a înregistrat în perioada 31 decembrie 2013 - 30 aprilie 2014 scăderi cuprinse între 0,4% (în cazul SIF Oltenia) şi 4,7%, în cazul SIF Transilvania, în linie cu evoluţia de ansamblu a bursei, indicele BET înregistrând în aceeaşi perioadă o scădere de 1,1%, iar indicele BET-FI a pierdut 13,9% din valoare.
 
În aprilie s-a remarcat SIF Muntenia, care a înregistrat de departe cel mai ridicat profit, de 86,6 mil. lei, care a dus câştigul din primele patru luni ale anului la 193,1 mil. lei.
 
Cel mai probabil profitul record obţinut de societatea de investiţii financiare s-a datorat lichidării unor participaţii bancare, care sunt cele mai lichide şi totodată cele mai importante.
 
Astfel, la sfârşitul anului trecut SIF Muntenia avea o participaţie de 3,67% din acţiunile BRD în valoare de 230 mil. lei şi un pachet de 0,26% din titlurile Erste Bank evaluat atunci la 128 mil. lei, acestea fiind principalele deţineri ale societăţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO