ZF 24

PepsiAmericas da vina pe recesiunea din Romania pentru rezultatele slabe inregistrate in Europa de Est

28.10.2009, 15:12 17

Imbuteliatorul PepsiAmericas, care este in procesul de a fiachizitionat de PepsiCo, a raportat pentru trimestrul trei unprofit de 63,5 milioane dolari, in scadere fata de profitul de 73,1milioane dolari, inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut,si sub asteptarile analistilor.

Vanzarile nete au coborat cu 15% la 1,13 miliarde dolari.

In Europa Centrala si si de Est vanzarile au cazut cu 27%,compania considerand ca recesiunea din Romania a afectat cel maimult veniturile si profitul operational.

In volum, vanzarile PepsiAmericas in regiune s-au redus cu 9,3%in perioada analizata, "reflectand conditiile economice incontinuare dificile de pe pietele emergente, in particular cele dinRomania", se arata intr-un comunicat al companiei.

"Tinand cont de dificultatile afacerilor din Europa si depresiunile asupra volumelor din Statele Unite, suntem multumiti deperformantele companiei din trimestrul al treilea (...) In Europa,trendurile economice deteriorate din Romania au avut un impactnegativ asupra veniturilor si profitului operational in acesttrimestru, in timp ce volumele comercializate s-au imbunatatitsecvential pe toate celelalte piete. Ne asteptam ca aceste presiunisa continue pana la sfarsitul anului. In consecinta, revizuimestimarile pentru 2009 la un profit ajustat de 1,83-1,87 dolari peactiune", a declarat Robert C. Pohlad, presedinte si directorgeneral executiv al PepsiAmericas, intr-un comunicat prezentatmiercuri de companie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO