ZF 24

Percheziţii în Bucureşti şi Ilfov într-un dosar de evaziune cu prejudiciu de peste 3 milioane euro

Percheziţii în Bucureşti şi Ilfov într-un dosar de evaziune cu prejudiciu de peste 3 milioane euro. Galerie FOTO

Percheziţii în Bucureşti şi Ilfov într-un dosar de evaziune cu prejudiciu de peste 3 milioane euro. Galerie FOTO

Autor: Andrei Dumitrescu

07.04.2015, 19:21 164

Conform surselor citate, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), au făcut 18 percheziţii, jumătate dintre acestea la standuri comerciale din complexul Dragonul Roşu, iar restul la adresele din Bucureşti şi Ilfov ale unor cetăţeni chinezi şi români.

Potrivit anchetatorilor, gruparea era coordonată de un cetăţean chinez, iar în circuitul infracţional erau implicate 64 de firme fantomă româneşti, care emiteau facturi fiscale pentru a ascunde veniturilor provenite din vânzările de îmbrăcăminte şi încălţăminte.

"Activităţile infracţionale s-au derulat între 2013 şi 2015, existând indicii că faptele ilicite ar fi fost săvârşite de mai multe societăţi comerciale cu obiect de activitate similar, grupul infracţional fiind coordonat de un cetătean chinez", se arată într-un comunicat emis de Poliţia Română.

Ulterior, sumele de bani obţinute din evaziune erau transferate în China prin intermediul unui cetăţean chinez, care folosea sucursalele unor bănici care funcţionează chiar în interiorul complexului comercial.

De altfel, marţi, acesta a fost prins în flagrant în timp ce ducea la bancă o geantă cu bani.

La pecheziţii au participat aproximativ 100 de poliţişti, acţiunea fiind sprijinită de Direcţia Operaţinuni Speciale şi de luptători SIIAS.

De asemenea, în acţiune sunt implicaţi şi specialişti din cadrul Direcţiei Generale Antifraudă.

Zece persoane urmează să fie duse la audieri, la sediul Poliţiei Române, opt dintre aceastea fiind cetăţeni chinezi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO