ZF 24

Percheziţii la hotelul Marriott într-un dosar de evaziune fiscală cu prejudiciu de 7,5 mil. lei

Percheziţii la hotelul Marriott într-un dosar de...

Autor: Gabriela Ghitcuta

07.07.2016, 11:04 1680

"În cadrul dosarului penal sunt cercetate două persoane fizice şi o persoană juridică. Din cercetări a reieşit că, în perioada 2008 - 2015, o societate comercială specializată în prestări de servicii hoteliere şi-ar fi diminuat masa impozabilă prin înregistrarea în mod ilegal de cheltuieli cu dobânzi şi de pierderi din diferenţe de curs valutar", anunţă Poliţia Română printr-un comunicat de presă.

Mai exact, "din cercetările efectuate până în prezent, a rezultat faptul că, în perioada 2008 – 2015, în documentele contabile ale SC S.C.H.G. SRL, au fost înregistrate cheltuieli cu dobânzi şi pierderi din diferenţe de curs valutar, în baza unui contract de împrumut încheiat cu SC S. SRL, cu justificarea falsă că acest contract este garantat de Statul român, fapt care a condus la diminuarea impozitului pe profit datorat bugetului de stat cu suma de 7.581.113 lei ( echivalentul a aprox. 1.685.000 EURO)", explică procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că cei vizaţi de ancheta ar fi Gregor Aufhauser, directorul general al Societăţii Companiilor Hoteliere Grand SRL, firma care administrează hotelul Marriott, şi directorul financiar al societăţii, Kathrin Brettschneider.

Societatea Companiilor Hote­liere Grand, care administrează hotelul de cinci stele JW Marriott din Capitală, a avut anul trecut o cifră de afaceri de 118 milioane de lei, în creştere cu 4% faţă de rezultatul ra­por­tat în anul pre­ce­dent, arată calculele ZF pe baza da­telor furnizate de Registrul Co­merţului. Astfel, unitatea hotelieră încheie al cin­cilea an consecutiv cu creştere a businessului.

Pe de altă parte, profitul net al com­pa­niei s-a redus anul trecut cu 15%, până la 7,4 mil. lei. Hotelul se află printre unităţile de cazare din Ro­mânia cu cele mai mari încasări. Socie­ta­tea Com­paniilor Hoteliere Grand, care anul trecut a avut în medie 313 an­ga­jaţi, este controlată de Bau Holding Strabag din Austria, care mai deţine şi com­panii active în construcţii în România.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO