ZF 24

Persoana numita de Obama pentru a superviza bugetul s-a retras din functie pentru ca are probleme cu Fiscul

03.02.2009, 19:16 20

Nancy Killefer, aleasa de presedintele Barack Obama pentru a superviza bugetul, a anuntat ca renunta la aceasta nominalizarea, din cauza unor probleme cu taxele, scrie Reuters.
"A anuntat ca se retrage si decizia i-a fost acceptata", a aratat un comunicat al Casei Albe, fara a explica insa si motivele deciziei lui Killefer.

Presa americana a scris insa ca la baza deciziei lui Nancy Killefer se afla insa anumite probleme cu taxele, mai precis faptul ca nu si-a platit anumite impozite.
Acest caz de probleme cu impozitele nu este singular pentru echipa lui Obama. Dupa ce Timothy Geithner a riscat sa nu mai fie confirmat de Senat in functie, deoarece nu si-a platit o serie de taxe din vremea cand lucra la Fondul Monetar International in 2003, cel nominalizat la Sanatate, Tom Daschle, are aceleasi probleme. Acesta din urma nu a achitat la timp taxe in valoare de 128.000 de dolari.

Killefer, director la firma de consultanta McKinsey&Compania si fost asistent al secretarului trezoreriei in administratia Clinton, ar fi trebuit sa lucreze cu specialistii pentru a creste eficienta economica si pentru a gestiona corect fondurile guvernamentale.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO