ZF 24

Persoanele cu venituri sub 12 salarii minime brute pe an nu vor plăti contribuţii la sănătate

Persoanele cu venituri sub 12 salarii minime brute pe an...

Autor: Departamentul Economic

08.05.2019, 15:14 2861

Ministerul Finanţelor va elabora un proiect de act normativ pentru scutirea de la plata contribuţiei de sănătate a persoanelor care în perioada 2014-2017 au obţinut venituri sub nivelul a 12 salarii minime brute, a anunţat miercuri premierul Viorica Dăncilă. 

De această scutire vor beneficia şi cei care au primit deja decizii de impunere de la ANAF pentru contribuţiile la sănătate aferente perioadei, a precizat premierul, înaintea şedinţei de Guvern de miercuri.

„Ştiu că mulţi cetăţeni au primit de la ANAF decizii de impunere pentru perioada 2014 -2017 privind plata contribuţiilor sociale, având în vedere că de la 1 ianuarie 2018 persoanele fizice care obţin venituri anuale sub nivelul a 12 salarii minime pe economie nu datorează contribuţii de asigurări sociale de sănătate decât opţional, solicit Ministerului Finanţelor Publice să vină de urgenţă care să extindă această facilitate şi pentru perioada 2014-2017. Ca prim ministru sunt preocupată de protejarea veniturilor populaţiei şi eliminarea unor nedreptăţi. Nu este normal ca oamenii să fie împovăraţi cu obligaţii fiscale injuste în raport cu nivelul veniturilor încasate, iar cetăţenii care au primit decizii de impunere trebuie să ştie că vor beneficia şi ei de aceste criterii”, a spus premierul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO