ZF 24

Pesta porcina reduce cu 12-13 mil. dolari profitul Smithfield in Romania

09.09.2007, 15:40 25

Compania americana Smithfield a revizuit in crestere estimarile privind impactul focarelor de pesta porcina de la trei ferme din Timis asupra profitului operational din al doilea trimestru al anului financiar 2008, la 12-13 milioane de dolari , de la nivelul de 4-5 milioane dolari, anticipat initial.

Smithfield a explicat, in raportul financiar aferent trimestrului incheiat la 29 iulie, inaintat Comisiei americane pentru Bursa si Valori Mobiliare (SEC), ca a fost nevoita sa reevalueze amploarea costurilor dupa aparitia unui al treilea focar.

Smithfield a aratat ca, avand in vedere situatia in schimbare din Romania, costurile ar putea fi mai mari sau mai mici, iar pentru o parte a acestora, legate de eutanasierea si incinerarea animalelor, ar putea primi compensatii din partea autoritatilor romane.

Ca urmare a aparitiei focarelor de pesta, Smithfield anticipeaza ca, in urmatoarele 6-12 luni, vor avea loc intreruperi limitate ale fluxului de productie din Romania. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO