ZF 24

Peste 1,5 milioane de căutări pe tema sănătăţii pe Google în fiecare zi în România

Peste 1,5 milioane de căutări pe tema sănătăţii pe...

Autor: Ana Maria Petcana

05.02.2015, 16:25 191

Totodată, potrivit datelor Google România, 25% dintre căutări au vizat serviciile de sănătate, iar 12% serviciile farmaceutice.

"Anul trecut au fost 550 milioane de căutări în domeniul sănătăţii, este foarte mult. Comparând cu alte sectoare precum cel de frumuseţe şi îngrijire personală, financiar şi turism am rămas surprins, pentru că mă aşteptam ca oamenii să caute mai multe informaţii despre produsele de înfrumuseţare, dar partea de sănătate depăşeşte acest segment inclusiv cumulat cu finanţele", a declarat Răzvan Iordache, Industry Analyst la Google România, în conferinţa Healthcare Connections.

În topul căutărilor privind problemele de sănătate se află subiecte precum ebola, calculator sarcină, hemoroizi şi zona zoster. În cazul serviicilor de sănătate cele mai multe căutări au avut ca obiect reţelele private precum MedLife şi Regina Maria, iar la servicii farmaceutice Farmacia Tei şi Sensiblu.

Potrivit datelor Google, tot mai mulţi români folosesc smartphone-urile şi tabletele pentru a accesa internetul, ponderea acestora crescând de la 5% în 2012, la 41% la începutul acestui an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO