ZF 24

Peste 20 de premiere la cea de-a şasea ediţie a Salonului Auto Bucureşti. Vezi aici noutăţile pentru piaţa locală

Peste 20 de premiere la cea de-a şasea ediţie a Salonului Auto Bucureşti. Vezi aici noutăţile pentru piaţa locală

Autor: Bogdan Alecu

22.10.2012, 20:04 1933

În cadrul Salonului Auto de la Bucureşti, organizat între 19 şi 28 octombrie, dealerii de pe piaţa locală vor prezenta peste 20 de premiere, patru din cele mai importante fiind prezentate de ţiriacAuto, divizia de retail auto a Ţiriac Holdings. Cele patru premiere sunt noua generaţie a Hyundai Santa Fe, model care mai mulţi ani a deţinut primul loc în vânzările de SUV-uri pe piaţa locală, noul Mercedes-Benz A-Klasse, model care face trecerea la un nou segment pentru constructorul german, Mitsubishi Outlander, noua generaţie a SUV-ului nipon care va fi disponibil şi într-o versiune hibridă, dar şi Ford B-Max, primul model al constructorului american produs în exclusivitate la uzina de la Craiova. Lista premierelor este completată de noua Honda CR-V, minivanul Ford Transit Custom, Opel Astra Sedan, Chevrolet Malibu şi Cruze Station Wagon, Volvo V40, una dintre cele mai sigure maşini din lume, Citroen C-Elysee şi Peugeot 301, noii concurenţi ai Daciei Logan, crossoverul Peugeot 508 RXH şi 4008, noua Seat Ibiza facelift şi Skoda Citigo.În total, în cadrul Salonului Auto vor fi expuse peste 100 de automobile, pe o suprafaţă de 11.000 mp.

În cadrul evenimentului vor fi prezente maşini ale mărcilor Mercedes-Benz, Land Rover, Jaguar, Mitsubishi, Ford, Hyundai, Volvo, Citroen, Honda, Skoda, Seat, Peugeot, Mazda, Suzuki şi Chevrolet, acestea fiind prezentate însă de către dealeri şi nu prin importatorii oficiali.

Salonul Auto de la Bucureşti SAB&A a fost organizat în anii 90, iar ultima ediţie a acestuia a avut loc în 2001, din 2003 fiind înlocuit cu Salonul Internaţional Auto Bucureşti - a cărui ultimă ediţie având loc în 2007, următoarele, din 2009 şi 2011 fiind anulate datorită scăderii puternice a pieţei auto locale. Anul trecut a avut loc prima ediţie în noua formulă a SAB&A, care acum este o expoziţie distinctă de SIAB, neînlocuind salonul internaţional, evenimentul fiind organizat de compania Premium Expo, controlată de Sorin Rădăcineanu, fiul lui Liviu Rădăcineanu, organizatorul SAB din anii 90.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO