ZF 24

Peste 250 de proiecte rezidenţiale, din care circa 50 în zona centrală, la vânzare la tIMOn

Peste 250 de proiecte rezidenţiale, din care circa 50...

Autor: Cristina Cuncea

15.04.2015, 10:51 723

"Aceasta este cea mai mare ofertă de locuinţe reunită în cadrul unei expoziţii de profil din ultimii 5 ani. La o medie de preţ de 50.000 de euro pe unitate, toată oferta prezentă la tIMOn valorează 750 de milioane de euro. Ofertele exclusive, prezenţa tot mai importană a finanţatorilor şi lansările de noi proiecte au contribuit la poziţionărea tIMOn ca lider pe piaţa de profil. Acest lucru este dovedit şi de faptul că la ediţia din această primăvară, un număr mare de investiţii noi vor fi lansate în premieră în România", a declarat, într-un comunicat, Vlad Vlăsceanu, directorul general al tIMOn.

La ediţia din această primăvară a tIMOn vor partivipa peste 100 de companii imobiliare, precum şi patru bănci.

În premieră, exclusiv la tIMOn, vor fi lansate pe piaţa imobiliară 11 noi proiecte rezidenţiale cuprinzând apartamente şi vile, majoritatea în zone centrale şi semicentrale din Bucureşti, cele mai căutate în ultimii doi ani de către dezvoltatorii rezidenţiali.

"Este primul târg cu ceamai mare ofertă de locuinţe în general, dar şi cu cea mai mare ofertă de locuinţe ultracentrale, centrale şi semicentrale. Din zona centrală- Unirii-Dristor-Mall Vitan- NervaTraian-Alba Iulia suntpeste 15 proiecterezidenţiale, iardacăextindemspreCotroceni, Herăstrău, Aviaţiei, Tineretului, Parcul Carol, Vitan - Mihai Bravu, 1 Mai, Titan - zone rezidenţiale consecrate, mai întâlnim alte 20-30 proiecte, deci putem spune că cel puţin 50 proiecte sunt amplasate în zone cetrale şi ultracentrale. Este primul târg din ultimii 5 aniîn care zona de Sud nu mai domină piaţa imobiliară", a precizat Vlad Vlăsceanu.

Cea mai ieftină locuinţă la bloc care poate fi cumpărată la tIMOn este o garsonieră în Fundeni, disponibilă la un preţ de 17.600 de euro, fără TVA. La capitolul vile, cea mai ieftină ofertă se află în Corbeanca, respectiv 59.000 de euro + tva (pentru care se oferă drept bonus şi un lot suplimentar de 500 metri pătraţi de teren).

Cel mai scump apartament costă 155.000 euro, în timp ce pentru segmentul vilelor preţul maxim ajunge la 175.000 euro.

Între cele două extreme, paleta de preţuri pe care dezvoltatorii le anunţă în această primăvară este extrem de variată. Astfel, un apartament de 2 camere în Bulevardul Basarabiei este scos la vânzare la 55.400 de euro+TVA, preţ în care sunt incluse un loc de parcare şi boxa, acelaşi tip de locuinţă, dar în Theodor Pallady costă 45.000 de euro+TVA, iar în PiaţaSudului 39.900 de euro, TVA inclus. În zona Vitan-Mihai Bravu, un apartament cu două camere se vinde mobilat la preţuri de 54.000- 69.500 de euro, plus TVA.

La trei camere, preţurile variază de la 48.000 de euro pe Splaiul Unirii, la 83.000 de euro (loc parcare şi boxă gratuit) în Bulevardul Basarabiei sau la peste 100.000 de euro în Dristor, Vitan-Mihai Bravu sau Tineretului.

În ceea ce priveşte vilele, o locuinţă în 1 Decembrie se vinde cu 75.000 de euro, TVA inclus, una în Buftea cu 79.000 de euro, în timp ce în zona LaculTei-Floreasca, preţul urcă la 170.000 de euro, plus TVA.

"Locuinţele noi au preţuri de vânzare aproape identice cu apartamentele vechi din zonele respective, iar pe fondul unei oferte diversificate, nu mai există riscul exploziei de preţuri", a adăugat Vlad Vlăsceanu, directorul general al tIMOn.

Dezvoltatorii şi companiile imobiliare vor acorda facilităţi – mobilă, locuri de parcare, boxe sau loturi de teren, incluse înpreţul de vânzare al locuinţei şi discounturi considerabile – care ajung la câteva mii de euro, pe perioada târgului.

Târgul Imobiliar Naţional tIMOn începe joi, 16 aprilie 2015, în pavilionul expoziţional din Piaţa Constituţiei din Bucureşti şi va fi deschis până duminică, între orele 10.00 - 20.00.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO