ZF 24

Peste 250 de studenţi au făcut practică în cadrul grupului Telekom România ca parte a unui program cu fonduri europene

Peste 250 de studenţi au făcut practică în cadrul...

Autor: Adrian Seceleanu

29.10.2015, 12:03 250

Peste 250 de studenţi au efectuat stagii de practică în cadrul companiei Telekom în cadrul unui program dezvoltat cu fonduri europene de Telekom Romania în parteneriat cu Catalyst Solutions, Catalyst Recruitment Solutions şi AIESEC Bucureşti. În total peste 500 de studenţii au participat la acest program, denumit STEP - Susţinem Tinerii în Evoluţia lor Profesională, conform datelor comunicate de Telekom.

Programul a vizat tinerii din zona Bucureşti-Ilfov cu rezultate şcolare peste medie şi implicaţi în proiecte şi activităţi extra-curiculare, studenţi sau masteranzi la una dintre facultăţile cu profilul: IT, telecomunicaţii, marketing, financiar/audit, achiziţii, resurse umane, comercial - vânzări şi relaţii clienţi.

În cadrul programului STEP şi-au depus CV-urile 9.141 de aplicanţi, iar 524 dintre aceştia au fost selectaţi pentru a beneficia de consiliere şi orientare profesională, depăşindu-se cu aproape 50% obiectivul stabilit iniţial. Dintre aceştia, 255 de studenţi au fost integraţi în stagii de practică în compania Telekom, în departamentele corespunzătoare studiilor urmate, cu 25% peste estimările iniţiale.

„Interesul tinerilor pentru programul STEP a fost peste aşteptări, astfel încât au fost acceptaţi mai mulţi studenţi în program faţă de estimările iniţiale, iar indicatorii propuşi la începutul proiectului au fost depăşiţi. Credem că într-adevăr companiile joacă un rol decisiv în pregătirea tinerilor pentru cerinţele pieţei şi îi pot ajuta să vadă „realitatea” domeniului pe care şi l-au ales. Sperăm ca, urmând exemplul STEP, mediul de business să fie tot mai deschis către astfel de iniţiative şi să ofere programe de internship cât mai variate pentru generaţiile care se pregătesc să preia ştafeta. Telekom Romania va continua să dezvolte şi să implementeze proiecte adresate tinerilor şi să sprijine studenţii în integrarea mai uşoară pe piaţa muncii la momentul absolvirii”, a declarat Luciana Diaconu, Organizational Development Director, Telekom Romania.

100 de mentori din cadrul Telekom Romania Communications au asistat studenţii de-a lungul perioadei de practică, pe parcursul a 15 luni, iar după încheierea stagiului, mentorii au evaluat competenţele dobândite de studenţi, în funcţie de 3 categorii: tehnice (specifice domeniului studiat şi activităţii repartizate), competenţe de comunicare, respectiv competenţe de adaptare şi respectare a regulilor specifice unui loc de muncă. În urma programului, peste 30 de studenţi au fost angajaţi în cadrul Grupului Telekom Romania şi în companiile partenere, iar o altă parte dintre participanţi lucrează în prezent în domenii precum inginerie şi dezvoltare de produse şi servicii sau consultanţă în domeniul accesării de finanţări nerambursabile.

De asemenea, de-a lungul a 12 luni, cu sprijinul Catalyst Recruitment Solutions, au fost organizate 127 etape de consiliere şi orientare în carieră pentru cei 524 de studenţi selectaţi în etapa premergătoare stagiilor de practică.

„Studenţii participanţi în program au fost selectaţi în funcţie de specializarea academică, activitatea extra-curriculară, anul de studiu şi poziţia pentru care au aplicat. Aplicanţii au fost testaţi pentru a li se evalua nivelul de motivaţie şi au fost invitaţi să susţină mai multe interviuri, prezentări individuale şi exerciţii de grup”, a explicat Roxana Zainea, HR Catalyst Recruitment Solutions.

Studenţii participanţi în program au primit o subvenţie în valoare de 3.000 lei/stagiu. De asemenea, o parte dintre ei au primit premii în valoare de 1.500 lei/persoană.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO