ZF 24

Petrom începe lucrările pentru a doua sondă din Marea Neagră

AFP/Mediafax Foto

AFP/Mediafax Foto

Autor: Roxana Petrescu

24.11.2013, 20:55 1747

Petrom, cea mai mare companie locală, va începe lucrările pentru a doua sondă de explorare la mare adâncime din Marea Neagră spre sfâr­şitul celui de-al doilea trimestru al anului viitor.

Chiar dacă mesajele şefilor din România sunt destul de prudente în ceea ce priveşte poten­ţialul offshore, la Viena, la sediul central OMV, acţionarul majoritar al Petrom, strategia de creştere la nivel de grup se bazează în mare parte şi pe succesul operaţiunilor din adâncurile Mării Negre.

„Entuziasmul nostru este foarte real în legătura cu Marea Neagră. Ne aşteptăm ca Domino să înceapă producţia în 2020. La sfârşitul celui de-al doilea trimestru din 2014 vom începe lucrările la cea de-a doua sondă. Pot să fie mai multe sonde, dar la acest moment nu vă pot spune cu exactitate câte“, a declarat Jaap Huij­skes, membru al directoratului OMV, responsabil pentru segmentul de explorare şi producţie, divizia spre care se vor concentra cele mai multe fonduri de inves­tiţii în anii următori.

Petrom şi gigantul Exxon­Mobil au anunţat că au descoperit în Marea Neagră, în perimetrul Neptun, o acumulare de gaze naturale de 42-84 de miliarde de metri cubi, ceea ce ar acoperi consumul actual al Ro­mâniei pentru 4 ani.

Citiţi mai multe detalii aici

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 25.11.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO