ZF 24

Petrom scoate la licitaţie lucrări de construcţii petroliere de 450 mil. euro

Foto Shutterstock

Foto Shutterstock

Autor: Radu Bostan

10.07.2013, 21:19 1029

După ce producţia internă a scăzut cu 1% în 2012, OMV Petrom (SNP), cel mai mare producător de petrol şi gaze din sud-estul Europei, îşi pregăteşte terenul pentru a „revizita“ zăcămintele mature, adică cele aflate în exploatare de mai mulţi ani. Compania a scos la licitaţie un contract cu o valoare maximă de 450 de milioane de euro, pentru construcţia staţiilor prin care va trece la redezvoltarea câmpurilor.

Petrom caută contractori generali care să construiască întreaga instalaţie de extrac­ţie a hidrocarburilor, inclusiv instalarea conduc­telor, echi­pa­men­telor şi sistemelor de utilităţi, „pentru a oferi o func­ţionare deplină“, potrivit anun­ţului publicat de compa­nie în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP). După finalizarea lucrărilor, instalaţia va fi predată Petrom.

Reprezentanţii companiei au declarat anterior că Petrom are în plan realizarea unor investiţii de peste 400 mil. euro în următorii trei ani pentru a redezvolta şase dintre cele mai mari zăcăminte de petrol şi gaze, din cele 240 pe care le exploatează. Trei dintre cele care fac obiectul anunţului publicat ieri se regăsesc printre perimetrele nominalizate la vremea respectivă.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 11.07.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO