ZF 24

Piata aplicatiilor ERP si servicii aferente va creste in acest an cu 20%, la 120 mil. euro

10.12.2007, 15:33 27

Piata aplicatiilor de gestiune ERP (enterprise resource planning) si servicii informatice aferente a continuat sa reprezinte un factor major de crestere pentru industria IT din Romania, urmand sa atinga 120 mil. euro in acest an, in crestere cu 20% fata de 2006, si ar putea depasi 250 mil.euro in 2011, informeaza Mediafax.

"Piata locala a solutiilor ERP a fost influentata negativ anul trecut de globalizare si centralizare. Mari utilizatori de ERP, privatizati in 2005, au decis includerea achizitiilor de licente si mentenanta pentru produsele software in conventiile de grup. Astfel, din prisma vanzatorilor de solutii ERP, 2006 a fost un an dificil pe segmentul de varf care a propulsat piata in ultimii doi ani, respectiv utilitatile", a declarat, intr-un comunicat, directorul pentru Europa Centrala si de Est al companiei de analiza si consultanta Pierre Audoin Consultants (PAC), Eugen Schwab-Chesaru.

In contrast cu evolutia segmentului de produse software, serviciile de implementare, integrare si training au cunoscut au crescut puternic in anul 2006, care reprezentat un record pentru piata romaneasca de profil.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO