ZF 24

Piaţa muncii în judeţul Argeş: dependenţa de Dacia a creat o „clasă“ de angajaţi specializaţi în domeniul auto

Piaţa muncii în judeţul Argeş: dependenţa de Dacia a...

Autor: Adelina Mihai

11.02.2014, 00:06 326
Automobile Dacia este cel mai mare angajator din judeţul Argeş, iar de activitatea celor 14.000 de angajaţi de pe platforma de la Mioveni depinde întreaga economie a judeţului.
 
 
Vânzările de auto­mo­bile Dacia au generat formarea unei pieţe a muncii dominată de furnizori ai uzinei, pe următoarele pa­tru locuri în topul angajatori­lor din Argeş aflân­­du-se com­paniile Lisa Draxl­maier Auto­part, Lear Cor­poration, Leoni Wiring Systems şi Johnson Controls, toate producătoare de componente auto.
 
Salariul mediu în cadrul Auto­mobile Dacia a ajuns la peste 3.100 de lei net pe lună în 2013 (aproape 4.500 de lei brut), potrivit datelor furnizate de companie. Negocierile purtate de-a lungul timpului cu sindicatul companiei, poate cel mai puternic sindicat din ţară, au determinat creşteri anuale semni­ficative de salarii, astfel că salariul mediu la nivelul întregului judeţ a ajuns la peste 1.800 de lei, cu 13% mai mare decât salariul mediu net la nivel naţional.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO