ZF 24

Piaţa muncii începe să se mişte, spun jucătorii din recrutare: „Am avut cele mai bune rezultate de la deschiderea sucursalei locale“

Piaţa muncii începe să se mişte, spun jucătorii din...

Autor: Adelina Mihai

14.05.2014, 16:45 621

Angajările din IT şi telecomunicaţii aduc cele mai mari vânzări firmelor de recrutare, iar cererile din industria auto generează volum de personal pentru „închiriere“.

Liderii celor mai mari firme de recrutare şi închiriere de forţă de muncă temporară de pe plan local dau semnale optimiste privind evoluţia numărului de locuri de muncă, iar această revenire se reflectă în venituri şi profit în creştere cu două cifre.

„În 2013, Adecco România a avut aceeaşi tendinţă ca şi restul companiei la nivel global, atingând cea mai mare cifră de afaceri şi cea mai ridicată profitabilitate de la deschiderea sucursalei din România. Dacă la nivel global redresarea se datorează revenirii pieţei din Europa de Vest, în cazul nostru piaţa de recrutare a înregistrat o creştere constantă din 2009 până în prezent, însă cu o tendinţă de stabilizare. În acest moment, consider că principala provocare o constituie creşterea profitabilităţii atât la nivel global, cât şi naţional“, a spus Florin Godean, country manager al Adecco România, companie care a avut anul trecut o cifră de afaceri de 45 de milioane de euro, în creştere cu 9% faţă de anul anterior. În ceea ce priveşte profita­bilitatea, Adecco România a realizat în 2013 un profit net de 1,5 milioane de euro, în creştere cu mai mult de 60% faţă de 2012, cele mai mari vânzări fiind generate de clienţii din industriile IT şi telecomunicaţii (care au recrutat mai puţini angajaţi, dar cu salarii mai mari - proiecte care au generat un sfert din cifra de afaceri a com­paniei), iar ca volum industria automotive a recrutat cei mai mulţi angajaţi.

Afacerile jucătorilor de pe piaţa locală de re­cru­tare reprezintă unul dintre cei mai im­por­tanţi indicatori ai economiei, având în ve­dere că revenirea pe creştere se vede în pri­mul rând în nevoia de personal. Totuşi, dacă prin comparaţie cu anul trecut se remarcă o creş­tere uşoară a numărului de angajaţi, şo­ma­jul din luna martie a rămas la nivelul de anul trecut, de 7,2%, semn că multe persoane încă nu reuşesc să îşi găsească loc pe piaţa muncii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO