ZF 24

Piaţa tichetelor sociale pentru grădiniţă tinde spre 60% din potenţial, cu 80% acoperire pe rural

Piaţa tichetelor sociale pentru grădiniţă tinde spre...

Autor: Roxana Rosu

15.12.2016, 13:33 97

Valoarea pieţei tichetelor sociale pentru grădiniţă se apropie de 60% din potenţialul evaluat la începutul anului de către guvern, care a prevăzut un buget de 55,5 milioane lei pentru acest program, conform estimărilor companiei Up România.

’’La aproape un an de la introducerea tichetelor sociale pentru grădiniţă constatăm deschiderea tuturor actorilor implicaţi pentru ca acest program să crească, astfel încât tot mai mulţi copii provenind din familii defavorizate să beneficieze de educaţie timpurie, baza pentru un start bun în viaţă. Considerăm că în anii următori gradul de implementare va atinge nivelul optim, în special dacă se va aplica în acelaşi ritm, ţinând cont şi de toate ajustările legislative survenite.”, a arătat Elena Pap, directorul general al Up România (noua identitate a Chèque Déjeuner România).

Firma a încheiat contracte cu peste 900 de primării din toate judeţele României, iar implementarea programului în mediul rural este de aproximativ 80%.

Pentru a creşte rata de succes a programului, trebuie găsite soluţii pentru o mai bună activare a asistenţilor sociali care joacă un rol cheie în informarea şi includerea copiilor din medii defavorizate ce pot beneficia de tichetele sociale pentru grădiniţă. Pe de altă parte, a fost semnalată şi categoria copiilor ai căror părinţi muncesc în străinătate. Persoanele în grija cărora au fost lăsaţi, spre exemplu bunicii, nu au procură pentru a-i înscrie în program, deşi conform condiţiilor legislative se încadrează.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO