ZF 24

Pilotul de Formula 1 Jules Bianchi a încetat din viaţă la 25 de ani

Autor: Luminita Turcu

18.07.2015, 09:35 164

Pilotul de Formula 1 Jules Bianchi a încetat din viaţă, vineri seară, la Centrul Universitar din Nisa, la 25 de ani, a anunţat, sâmbătă, familia sportivului într-un comunicat.

"Jules s-a luptat până la capăt, aşa cum a făcut mereu, dar ieri, lupta lui a luat sfârşit. Durerea noastră este imensă şi nu poate fi descrisă în cuvinte", se arată în comunicatul familiei.

"Vrem să mulţumim personalului medical de la CHU din Nisa, care l-a îngrijit cu dragoste şi devotament. Mulţumim şi personaului medical din Japonia care s-a ocupat de Jules imediat după accident şi tuturor celorlalţi medici care s-au implicat în lupta dusă de el în cursul lunilor trecute. De asemenea, mulţumim colegilor lui Jules, prietenilor săi, fanilor şi tuturor celor care şi-au arătat afecţiunea în această perioadă. Ei ne-au dat forţa să rezistăm în aceste momente teribile", se menţionează în comunicatul semnat de părinţii lui Jules, Philippe şi Christine, fratele Tom şi sora Melanie.

Jules Bianchi s-a născut la 3 august 1989 la Nisa şi evolua în Formula 1 din 2012, când a condus monoposturile echipei Force India. Din 2013, Bianchi era pilot oficial al echipei Marussia.

La 5 octombrie 2014, la Suzuka, pe o pistă umedă, Bianchi a pierdut controlul volanului, iar monopostul său Marussia a ieşit în decor şi a lovit o automacara care îndepărta din zona pistei o altă maşină avariată. Francezul s-a lovit grav la cap şi de atunci era internat în spital în stare critică.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO