ZF 24

Piramida lui Henri Coandă, imobilul viitorului

Piramida lui Henri Coandă, imobilul viitorului
31.08.2010, 14:12 854

Nimeni nu a avut curiozitatea să caute în trecut şi să descopereo idee arhitecturală uimitoare, a unui om despre care mulţi ştiudoar că a inventat avionul cu reacţie, iar şi mai mulţi nu ştiunici atât. Este vorba de Henri Coandă, iar conceptul pe carego4it îl prezintă şi care îi aparţine este o piramidă colosală,denumită de inginer imobil cruciform.

Imobilul cruciform a fost gândit la începutul anilor '20 când,după încheierea Primului Război Mondial, se căutau soluţii ieftineşi eficiente pentru construirea de noi locuinţe.
Conform datelor din plan, ansamblul are 20 de etaje pe axacentrală. Aşadar, imaginaţi-vă ceva imens - două blocuri de 10etaje unul peste altul. În total, 1000 de familii pot populapiramida.
Coandă a venit cu această idee îndrăzneaţă: un ansamblu rezidenţialcu un aspect plăcut, impunător, şi cu o mulţime de facilităţipentru potenţialii locatari: siguranţă (clădirea a fost proiectatăastfel încât să reziste la cutremure, de altfel denumirea completăa conceptului este imobil cruciform antiseismic), confort(structura piramidală asigură lumină naturală tuturor, indiferentpe ce parte sunt poziţionaţi, dar şi numeroase terase pentruapartamentele de sus), acces rapid la diverse servicii (magazine,farmacii sau chiar un spital, divertisment, educaţie), spaţii verzipentru relaxare, spaţii pentru organizarea a tot soiul deevenimente (ex: târguri, expoziţii), securitate (într-unul dincapetele piramidei se pot aloca spaţii pentru unul sau mai multesedii de poliţie) ş.a.m.d. Citiţi mai mult despre piramida lui Henri Coandă, imobilulviitorului, pe www.go4it.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO