ZF 24

Plafon minim de 2,5 mil. euro pentru contractele de lucrari subventionate de autoritatile publice

20.09.2007, 19:42 15

Companiile care incheie contracte de lucrari subventionate cu peste 50% din valoarea totala de catre o autoritate publica ar putea fi obligate sa respecte Legea achizitiilor publice doar daca nivelul acordurilor depaseste 2,5 milioane de euro, potrivit unui proiect de ordonanta de urgenta, informeaza Mediafax.

Totodata, pentru contractele de servicii ar putea fi introdus un plafon de 125.000 de euro, se arata in proiectul de act normativ care modifica Legea achizitiilor publice.

Orice institutie publica centrala sau locala va fi obligata sa infiinteze, pana la 1 ianuarie 2008, un compartiment intern specializat in domeniul achizitiilor publice.

Potrivit documentului, publicarea anunturilor de licitatie in Monitorul Oficial va deveni facultativa la inceputul anului viitor, ramanand obligatorie numai difuzarea anunturilor catre sistemul electronic de achizitii publice.

Mai multe stiri pe site-ul www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO