ZF 24

Platforma IT nationala eRomania va fi lansata maine

15.06.2009, 19:23 113

Proiectul eRomania, care promite sa reuseasca ceea ce n-a facut niciun guvern din 1990 incoace, respectiv realizarea unei platforme IT nationale care sa puna intr-o corespondenta dinamica informatiile referitoare la cetateni, firme si proprietati imobiliare, va fi lansat marti la sediul Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale.

Potrivit ministrului comunicatiilor Gabriel Sandu, eRomania va contine toate datele necesare prezentarii Romaniei (istorie, geografie, cultura, turism, religie pentru toate cele 3.500 de comune, orase si municipii), precum si partea de eEducatie, eSanatate (fise medicale electronice), plata online a taxelor, dar si standardizarea autorizatiilor. "Asa cum imi obtin autorizatia de constructie la Mizil, asa o obtin si la Bucuresti sau Iasi asa cum imi platesc taxele la Targoviste, asa le platesc si la Oradea", explica ministrul, intr-un interviu acordat Ziarului Financiar in luna iunie.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO