ZF 24

Poettering: Decizia CE privind clauza de salvgardare in agricultura depinde de autoritatile romane

16.10.2007, 14:14 18

Presedintele Parlamentului European, Hans-Gert Poettering, a declarat astazi, dupa intalnirea cu premierul Tariceanu, ca spera ca CE sa nu activeze clauza de salvgardare pentru Romania din cauza problemelor din agricultura, aratand insa ca decizia va depinde de progresele inregistrate de autoritati, informeaza Mediafax.

Premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat, dupa intalnirea cu presedintele PE, ca problemele din agricultura nu se rezolva prin "interventii politice" la Bruxelles, ci prin indeplinirea angajamentelor asumate, aratand ca este convins ca Romania isi poate respecta obligatiile.

Presedintele Traian Basescu l-a asigurat, luni, pe ministrul Agriculturii Dacian Ciolos, dupa ce acesta a depus juramantul de investitura, de sprijinul sau politic pentru a evita clauza de salvgardare.

Intrebat daca ii va solicita sprijinul politic presedintelui, Dacian Ciolos a raspuns ca spera sa nu se ajunga la necesitatea acestui sprijin politic.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO