ZF 24

Pogea, amendat cu 20% din salariul brut pe economie pentru neacordarea sporurilor la ICCJ

Pogea, amendat cu 20% din salariul brut pe economie pentru neacordarea sporurilor la ICCJ
16.07.2009, 16:55 33

Ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea, a fost amendat, joi, de Curtea de Apel Bucuresti cu 20% din salariul brut pe economie pentru fiecare zi de intarziere, pentru neexecutarea sentintei CAB care a anulat ordinul de suspendare a acordarii sporului de 50% pentru magistratii instantei supreme, informeaza Mediafax.

Actul administrativ de retragere a sporului de 50% pentru solicitare neuropsihică pentru magistrati a declansat, in urma cu o saptamana, nemultumirea magistratilor din intreaga tara. Dupa doua zile de intrerupere temporara a sedintelor de judecata si in conditiile in care ministrul Justitiei a subliniat public, de mai multe ori, ca nu sunt fonduri pentru plata acestor sporuri, asociatiile profesionale ale magistratilor au decis suspendarea sedintelor de judecata, zilnic, pe durata nedeterminata, timp de cate trei ore.

Personalul juridic auxiliar din instante si-a exprimat sustinerea pentru aceste actiuni, cu intreruperea activitatii, timp de cate doua ore, zilnic, tot pe durata nedeterminata.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO