ZF 24

Policolor a făcut afaceri de 60,6 mil. euro în 2019 cu fabricile de vopsele pentru construcţii din România şi Bulgaria. Businessul a fost afectat de pandemia de coronavirus care s-a instalat în toată lumea în ultimele săptămâni, România şi Bulgaria intrând în urmă cu o lună în stare de urgenţă

Policolor a făcut afaceri de 60,6 mil. euro în 2019 cu...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

17.04.2020, 17:45 229

Producătorul de vopsele pentru construcţii Policolor-Orgachim, deţinut de două fonduri de investiţii, a încheiat anul 2019 cu venituri opera­ţio­nale de 60,6 milioane de euro, aferente celor două fabrici – din România şi Bulgaria, potrivit unui ra­port financiar pu­bli­cat pe site-ul acţio­na­rului Re­cons­truc­tion Capital II (RC2). RC2 deţine 40% din Poli­color, restul fiind de­ţinut de Romanian In­ves­tment Fund Cy­prus LTD, potrivit datelor de pe plat­for­ma de analiză a com­paniilor Confidas.

Rezultatul este cu 6,3% mai mic faţă de cel din 2018 şi cu 13,3% sub cel bugetat, cauza fiind relo­carea fabricii din Bucureşti, care a început să funcţioneze la întreaga sa capacitate abia la începutul acestui an.

„Acest lucru a dus la diverse pro­bleme de fur­nizare, unele pro­duse negăsindu-se pe stoc, astfel că grupul a căutat al­ternative în ceea ce pri­veşte furnizarea“, este pre­cizat în raport.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO