ZF 24

Pomponio si-a dublat afacerile in 2007

01.04.2008, 14:42 36

Compania Pomponio, producator de betoane si prefabricate din beton, a realizat anul trecut afaceri in valoare de 92,7 milioane lei, in crestere cu 95% fata de cifra de afaceri din anul 2006, potrivit rezultatelor preliminare pentru anul 2007.

In anul 2006, cifra de afaceri a companiei a fost de 47,6 milioane lei.

"Avem rezultate de business foarte bune si suntem foarte mandri de acest lucru. Succesul de care ne bucuram se datoreaza unei serii de factori prielnici, printre care conditiile meteo favorabile domeniului constructiilor in 2007, respectiv sezonului lipsit de ploi, dar mai ales unor factori pragmatici, respectiv investitiilor pe care le-am facut, prin achizitionarea si deschiderea unor noi unitati de productie, la Turda si Simeria", a declarat Luca Anversa, presedintele companiei Pomponio.

Anul trecut, profitul companiei a ajuns la 11,7 milioane lei, in crestere cu 350% in comparatie cu profitul de 3,4 milioane lei inregistrat de Pomponio in anul 2006, conform datelor preliminare ale companiei. Mentionam ca aceste date sunt inca neauditate si neconsolidate la nivel de grup conform IFRS.

In prezent, compania Pomponio poate furniza betoane si prefabricate din beton pe o raza de 200 de km, prin punctele de lucru pe care le detine in Cluj, Alba, Sebes, Simeria si Turda. Toate statiile de betoane detinute in prezent indeplinesc standardele ISO 14001 de protectie a mediului, ceea ce reprezinta reducerea pana la zero a emisiilor de praf si de zgomot, dar si reciclarea rezidurilor de beton proaspat.

Compania va lansa anul acesta o Oferta publica initiala primara de vanzare de actiuni si urmeaza ca actiunile oferite sa reprezinte 25% din capitalul social al companiei, dupa majorarea de capital prin Oferta. In prezent, capitalul social al societatii este 4.385.000 lei, corespunzand unei valori nominale a actiunilor de 0,1 lei.

Potrivit presedintelui companiei Pomponio, Luca Anversa, motivul lansarii Ofertei l-a reprezentat atragerea de fonduri necesare dezvoltarii companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO