ZF 24

Ponta a discutat din nou cu preşedintele OMV şi cu proprietarul ArcelorMittal

Ponta a discutat din nou cu preşedintele OMV şi cu...

Autor: Mediafax

10.07.2013, 21:03 666

Premierul Victor Ponta a declarat că a avut marţi noi discuţii cu preşedintele OMV şi cu proprietarul ArcelorMittal despre investiţiile acestora în România, arătând că Guvernul face eforturi pentru exploatările de gaze din Marea Neagră şi funcţionarea combinatului siderurgic de la Galaţi.

„Facem toate eforturile pentru exploatările de gaze din Marea Neagră. Astăzi (marţi – n.n.) a fost preşedintele OMV în România, în vizită, tocmai ca să discutăm de investiţiile în continuare. Astăzi am vorbit o jumătate de oră şi cu domnul Mittal, cum să facem să ţinem - că se cam închid în Europa combinatele siderurgice - companiile“, a spus Ponta marţi-seară la RTV.

În luna mai, premierul şi proprietarul ArcelorMittal Lakshmi Mittal au discutat, la Palatul Victoria, despre situaţia combinatului de la Galaţi, scopul miliardarului indian fiind clar: sprijin pentru energie mai ieftină. Ulterior, Ponta a afirmat că România va încerca să sprijine ArcelorMittal Galaţi, dar se află „între ciocan şi nicovală“, respectiv între interesul de a menţine investitorii şi respectarea regulilor europene, precizând că şeful Mittal a evocat varianta retragerii din Europa din cauza preţului la energie.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 11.07.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO