ZF 24

Popa, Transavia: Businessul meu valorează 200 mil. euro

Ioan Popa, proprietarul Transavia. Foto Alexandru Hojda

Ioan Popa, proprietarul Transavia. Foto Alexandru Hojda

Autor: Ioana Tudor

14.04.2014, 00:07 1126

Ioan Popa, directorul general şi proprietarul grupului Transavia, cel mai mare producător de carne de pui din România, estimează pentru anul acesta creşterea profitului şi a afacerilor, după vânzări record pentru companie anul trecut, de 135 mil. euro, nu exclude noi achiziţii şi inten­ţionează să îşi achite integral datoriile în 2014.

Transavia a înregistrat anul trecut un profit de aproximativ 13 mil. euro, iar businessul pe care îl deţine valorează, potrivit directorului general, 200 mil. euro. Aceasta ar însemna un multiplu de 15 ori profitul net.

Singura fabrică de procesare a căr­nii de pasăre a companiei se află în Oiejdea, judeţul Alba. Tot aici func­­ţio­nează abatorul pe care Popa l-a con­struit în 2004 în urma unei inves­tiţii de 14 mil. euro. Trans­avia are în total 1.600 de angajaţi şi este cel mai mare angajator din judeţul Alba.

Cea mai importantă piaţă de export a companiei este Marea Brita­nie. În prezent exporturile grupului au o pondere de 15% în totalul vân­ză­rilor. „Exclud posibilitatea ca exporturile să fie colac de salvare. Piaţa este nesigură, nu este constantă, sunt mai mulţi jucători, iar distanţele sunt mari“, spune Popa.

Citiţi în continuare pe ZF Corporate: 

- detalii despre afacerile Transavia; suprafata culturilor; date despre export

- investiţiile programate pentru 2014; negocierile cu reteaua McDonald's 

- salariul mediu la nivel de companie

- evoluţia Transavia in perioada crizei

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO