ZF 24

Populaţia Chinei ar putea intra în scădere înainte de 2025. Statisticile arată cel mai mic număr de naşteri din ultimele decenii

Populaţia Chinei ar putea intra în scădere înainte de...

Autor: Andrei Şerbănescu

25.07.2022, 12:39 205

Populaţia Chinei a încetinit semnificativ şi este de aşteptat să înceapă să scadă înainte de 2025, a potrivit unui înalt oficial al statului din domeniul sănătăţii, scrie Reuters.

Datele publicate duminică seara au arătat că numărul de noi naşteri în 2021 a fost cel mai scăzut din ultimele decenii în mai multe provincii.

Numărul de naşteri din provincia centrală Hunan a scăzut sub 500.000 pentru prima dată în aproape 60 de ani, a raportat Global Times. Doar provincia Guangdong, din sudul Chinei, a avut peste 1 milion de noi naşteri, se arată în comunicat.

Se aşteaptă că populaţia Chinei va începe să scadă până în anul 2025, a raportat Global Times, citându-l pe Yang Wenzhuang, şeful departamentului populaţiei şi afacerilor de familie la Comisia Naţională de Sănătate.

O modificare a legilor Chinei de anul trecut pentru a permite femeilor să aibă trei copii nu a ajutat cifrele în scădere, multe femei spunând că schimbarea vine prea târziu şi că nu au o siguranţă a locului de muncă şi a egalităţii de gen.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO