ZF 24

Porsche Engineering vrea să ajungă la 120 de angajaţi anul acesta în centrul de servicii de inginerie de la Cluj

Porsche Engineering vrea să ajungă la 120 de angajaţi...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

26.04.2018, 12:32 462

Porsche Engineering România, subsidiara locală a furnizorului global de servicii de inginerie cu acelaşi nume, vrea să ajungă în centrul de dezvoltare de software în domeniul auto din Cluj-Napoca la 120 de angajaţi până la finalul acestui an, faţă de 80 de angajaţi cât are în prezent.

„Am început anul 2018 cu multe proiecte noi, în arii foarte dinamice şi complexe ale ingineriei software şi auto, dar proiectele cele mai pline de provocări sunt cele axate pe tendinţe majore la ora actuală – computer vision, machine learning şi condus autonom”, spune Marius Mihailovici, director general Porsche Engineering România, companie care a deschis centrul de la Cluj în urmă cu doi ani .

Pe lângă tipurile de proiecte pe care inginerii Porsche din Cluj se axau până acum – dezvoltarea de funcţii noi pentru automobile, proiectarea şi simularea sistemelor de propulsie – filiala locală a companiei a adăugat noi servicii în portofoliul său, în prezent acesta incluzând şi arii precum cercetare Big Data, condus autonom şi dezvoltarea arhitecturii de infotainment.

În următoarele luni, Porsche Engineering România plănuieşte să recruteze atât ingineri cu experienţă, cât şi proaspăt absolvenţi, care vor lucra cu specialiştii Porsche din celelalte şapte filiale ale companiei, în cadrul unei reţele globale şi bine conectate de ingineri. De asemenea, Porsche Engineering România plănuieşte, pentru anul acesta, şi relocarea sediului într-o nouă clădire de birouri din Cluj-Napoca – Vivido Business Center.  ZF a scris la începutul acestei luni că Porsche Engineering a închiriat patru etaje în proiectul de birouri Vivido în Cluj-Napoca.

Clădirea Vivido, situată în apropierea Facultăţii de Ştiince Economice din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai, are opt etaje, o suprafaţă de circa 7.000 mp şi este dezvoltată de Hexagon Developments şi de Raul Ciurtin.

Porsche Engineering Romania SRL, cu sediul în Cluj-Napoca, este deţinută integral de Porsche Engineering Group GmbH şi, prin urmare, este parte integrantă a reţelei globale Porsche Engineering, cu subsidiare în Weissach, Bietigheim-Bissingen, Wolfsburg, Leipzig (toate în Germania), Praga (Cehia), Shanghai (China), Cluj-Napoca (România) şi Nardò (Italia). Porsche Engineering Group GmbH este deţinută integral de constructorul de automobile sport Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG, cu sediul în Stuttgart.

Conform datelor de la Ministerul de Finanţe, Porsche Engineering România a avut în 2016 (ultimele date disponibile) un număr de 8 an­gajaţi şi o cifră de afaceri de 3,1 milioane de lei.

Porsche mai deţine la Cluj-Napoca şi compania de consultanţă în IT şi de management al proceselor pentru industria automotive MHP Consulting România, înfiinţată în urmă cu circa trei ani.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO