ZF 24

Povestea antreprenorului Ilie Vonica, medicul sibian cu o voinţă de fier şi care a fost pionierul sistemului privat de sănătate din România

Povestea antreprenorului Ilie Vonica, medicul sibian cu o...

Autor: Diana Stancovici

06.06.2014, 00:07 2721

Unda de şoc ce a lovit municipiul Sibiu marţi, începând cu ora prânzului, când s-a aflat că omul de afaceri Ilie Vonica s-a aruncat de pe acoperişul casei sale de pe strada Andrei Mureşanu nu s-a stins nici acum.

În aceste zile nu există loc Sibiu în care, întâlnindu-se mai mulţi oameni, să nu se ia în dis­cuţie cazul Vonica. Că sunt „pro” sau „con­tra”, că sunt revoltaţi de ceea ce se presu­pune că a făcut soţia omului de afaceri, sau, dim­po­trivă, sunt convinşi că aceasta este nevinovată, toţi sibienii au o singură atitudine când vine vorba despre gestul lui Ilie Vonica: nici măcar acum, nimănui nu-i vine să creadă şi nimeni nu are o explicaţie logică pentru decizia lui.

„Mă surprinde gestul său. Se vedea om pe picioarele lui. Am auzit în ce scandal e im­pli­cată soţia sa, dar cred că orice se poate rezolva. Moartea nu e o soluţie”, spune sibianul Dumitru Boieraş. 

Primii loviţi de această undă au fost cei din do­meniul medical şi angajaţii din Clinica Poli­sano în care Ilie Vonica a fost dus de echi­pajul SMURD. Surse medicale spun că în sala de ope­raţie au intrat medici de absolut toate spe­ciali­zările în speranţa că-i vor salva viaţa, însă pacientul a fost adus în stop cardio-respi­rator, iar încercarea de a-l opera a fost zadarnică.

Minute bune după cea fost declarat decesul, în jurul orei 14.00, toţi cei care au fost cu el în sala de operaţie au fost inca­pa­bili să-şi revină.

Vestea a ajuns apoi la cei aproape 2.000 de angajaţi ai Gru­pului Polisano, dar, în paralel, şi la oameni din tot felul de domenii, pentru ca, până marţi seara, tot oraşul să fi aflat că Ilie Vonica a murit.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO