ZF 24

Pozitia oficiala a Bancii Nationale cu privire la declaratiile facute de profesorul Stoenescu, membru in CA al BNR, legate de “problemele” de la Banca Comerciala Carpatica

07.10.2009, 19:40 36

"Domnul profesor Stoenescu a raspuns la o intrebare, care sereferea la oportunitatea infiintarii de banci cu capital romanescin vederea finantarii industriei si agriculturii. In acest context,profesorul Stoenescu a vrut sa sublinieze faptul ca a mentine inpiata banci cu capital romanesc nu este deloc un lucru simplu siusor. Aceasta in conditiile unei concurente puternice pe piatabancara sustinute de mari banci cu capital strain, care detin 90 lasuta din intregul sistem. Iar acum, in contextul crizei financiareactuale, cand, avand in vedere globalizarea pietelor, intregulsistem bancar se confrunta cu provocari financiare, functionareabancilor cu capital autohton, care nu beneficiaza de sustinereafinanciara a unor grupuri bancare puternice din tari dezvoltate,reclama intensificarea eforturilor actionarilor romani si crestereaperformantei managementului.

La acest fapt s-a referit profesorul Stoenescu.

Subliniem ca actionariatul Bancii Comerciale Carpatica, intr-unefort de consolidare a pozitiei concurentiale, a majorat de patruori capitalul bancii in mai putin de doi ani, ceea ce asigura obuna functionare.

In ceea ce priveste Banca Comerciala Feroviara, care va fiinaugurata luna viitoare, referirea s-a facut tot in contextulreliefarii necesitatii consolidarii capacitatii concurentiale acapitalului bancar autohton in conditiile competitiei cu bancilestraine", a declarat, miercuri seara, la ora 19:36, Mugur Stet,purtatorul de cuvant al BNR, cu privire la afirmatiile despre BancaCarpatica si Banca Feroviara, facute marti seara, la audierileprivind noul Consiliu de Administratie al BNR, de Virgil Stoenescu,membru in Consiliul de Administratie al bancii centrale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO