ZF 24

Practica, primul pas spre succes

Practica, primul pas spre succes

Autor: GQ.ro

20.10.2014, 12:08 692

GQ are o veste pentru tinerii care se plâng că nu îi angajează nimeni pentru că nu au experienţă: aceasta se obţine prin practică. Nu, nu e umilitor să lucrezi fără a primi un salariu în schimb şi nu, nu sunteţi singurii care o fac. S-a întâmplat chiar şi la case mult mai mari de atât.

1. Bill Gates

Da, cel mai bogat om al planetei în 2014, conform topului The World’s Billionares realizat de Forbes, a făcut la vârsta de 17 ani un internship. Culmea, nu în domeniul calculatoarelor, ci în politică. Gates a ajuns să facă practica în acest domeniu printr-un program demarat de Camera Reprezentanţilor din SUA, care îşi propunea să implice activ liceeni în treburile administrative.

2. Steve Jobs

Co-fondatorul Apple a fost încă din copilărie pasionat de gadgeturi. În perioada în care era încă în liceu, Jobs l-a sunat pe William Hewlett (în caz că mai trebuie menţionat, de la Hewlett-Packard) pentru a îi cere nişte piese pentru un proiect. Impresionat, acesta din urmă i-a oferit un internship pe timpul verii, ocazie cu care Jobs l-a cunoscut pe viitorul său partener la Apple, Steve Wozniak.

3. Oprah Winfrey

Cariera în televiziune a lui Oprah a început cu o practică la WLAC-TV, un post de televiziune afiliat la CBS. Până să descopere viaţa din lumina reflectoarelor, ea a ocupat o bună vreme postul de redactor.

Citiţi articolul integral pe www.gq.ro. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO