ZF 24

Prahova a depăşit 10 milioane de euro fonduri europene atrase pentru sănătate

Prahova a depăşit 10 milioane de euro fonduri europene...

Autor: Daniel Lazar

06.02.2020, 12:59 128

Judeţul Prahova a semnat încă două proiecte cu finanţare europeană, pentru Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie Ploieşti şi Spitalul Orăşenesc Vălenii de Munte, trecând astfel de pragul de 10 milioane de euro atrase din bani europeni.

Proiectul de la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie Ploieşti, care se va implementa în 42 de luni, are o valoare de 7.495.361 lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă este de 7.345.454 lei. Proiectul este inclus în Programul Operaţional Regional 2014-2020, aici urmând a se realiza lucrări de extindere, reabilitare, modernizare şi dotare a ambulatoriului integrat al unităţii medicale.

Printre dotările specifice se numără: centrală de ventilaţie cu recuperare de căldură cu schimbător de căldură în plăci; minicentrală de filtarare-tratare a aerului; unitate de alimentare cu fluide medicale în sala de mici intervenţii; sistem oxigenoterapie; mese consultaţii, paturi de spital; aparatură şi echipamente medicale (electrocardiograf, defibrilator, ecograf, electrocauter, videocolposcop binocular).

Proectul de la Spitalul Orăşenesc Vălenii de Munte are o valoare de 8.197.076 lei, printre obiective numărându-se dotarea cu aparatură medicală a ambulatoriului şi a laboratoarelor care îl deservesc, creşterea gradului de accesibilitate concomitent cu reducerea timpilor de aşteptare pentru investigaţii specifice, eficientizarea activităţii spitalului prin reducerea internărilor evitabile cu 5%, accesibilizarea ofertei de servicii de asistenţă prin creşterea numărului de pacienţi consultaţi/trataţi/investigaţi cu cel puţin 10%.

Prin proiect, Ambulatoriul din Vălenii de Munte va fi dotat cu aparatură constând în: sistem computer tomograf, 5 ecografe pentru secţiile de obstetrică ginecologie, cardiologie, medicină internă, pediatrie, imagistică; un mamograf digital 2D-3D; un sistem de gastro-colonoscopie digestivă superioară şi inferioară; un sistem de curăţare şi dezinfecţie endoscopie flexibil; un pat endoscopie; un video deramatoscop şi un aparat radiologic fix; bioptron; EKG; aparat vacuumterapie, electrocauter pentru ORL etc.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO