ZF 24

Praktiker Germania se îndreaptă spre insolvenţă după ce nu a reuşit să restructureze datoriile. Compania acuză şi lipsa lichidităţilor

Praktiker Germania se îndreaptă spre insolvenţă după...

Autor: Cristi Moga

11.07.2013, 11:45 2110

Grupul german de bricolaj Praktiker, care este prezent şi în România cu o reţea de 27 de magazine, se îndreaptă spre insolvenţă după ce negocierile pentru restructurarea datoriilor au eşuat aseară, 10 iulie, iar compania se confruntă şi cu o lipsă a lichidităţilor.

“Negocierile unei restructurări financiare, iniţial promiţătoare, au eşuat în seara zilei de 10 iulie 2013 deoarece anumite grupuri de creditori nu şi-au dat acceptul pentru o asemenea finanţare. Această soluţie alternativă pentru finanţare a devenit nevesară după ce vânzarea participaţiei în subsidiara Batiself S.A. din Luxemburg nu a putut dusă la capăt datorită lipsei unor aprobări din partea consiliului de administraţie al cumpărătorului, fapt ce a determinat ca veniturile aşteptate din vânzare să nu mai fie realizate. Aceste sume erau incluse în proiectul de finanţare din 2012. Consiliul de administraţie va realiza o analiză a Grupului pentru a determina entităţile pentru care vor fi deschise dosare de insolvenţă şi va publica rezultatele cât de curând”, au anunţat reprezentanţii companiei germane, unul dintre primii jucători din piaţa locală de bricolaj.

Cifra de afaceri din România a companiei a ajuns anul trecut la 146 de milioane de euro, în timp ce numărul mediu de angajaţi a fost de 1.744. Începând cu 2009 compania a intrat pe pierderi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO