ZF 24

Praktiker şi Bricostore atacă cu noi acţionari poziţia Dedeman

galerie foto

galerie foto

Autor: Cristi Moga

31.03.2014, 00:08 1135

Băcăuanii de la Dedeman au zburdat în ultimii cinci ani aproape singuri în piaţa de bricolaj: au deschis 25 de magazine noi şi şi-au majorat afacerile cu 140%, până la aproximativ 600 mil. euro. În acelaşi timp, principalii competitori au ales să stea „la cutie“, dar această strategie nu i-a ajutat să îşi conserve cota de piaţă. Acum însă, reţelele Bricostore şi Praktiker şi-au schimbat acţionariatul şi intră într-o nouă etapă, căutând să recupereze terenul pierdut. Competiţia se va încinge, dar mai pot fi detronaţi fraţii Pavăl din fruntea pieţei de bricolaj?

„Dacă le merge competitorilor mei bine, ziua următoare îmi va merge şi mie“, declară Omer Susli, omul de afaceri de origine turcă ce a preluat anul acesta controlul asupra companiei de bricolaj Praktiker, o reţea cu 27 de magazine şi vânzări anuale de circa 140 de milioane de euro.

Doar că acelaşi Susli, care controlează şi o afacere de distribuţie de materiale sanitare ai cărei clienţi sunt tocmai reţelele de bricolaj, recunoaşte că piaţa de profil nu a scăzut prea mult în ultimii ani, pierderea celor de la Praktiker fiind indexată la cifra de afaceri a altor jucători din acest sector, astfel că în cadrul com­paniei sunt necesare o serie de modificări.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO