ZF 24

Predicţii pentru 2020: Schimbarea fronturilor politice şi economice, crize ale apei, lupta contra schimbrilor climatice şi zăpăceală digitală

Predicţii pentru 2020: Schimbarea fronturilor politice...

Autor: Bogdan Cojocaru

01.01.2020, 10:00 803

 Schimbarea alianţelor politice şi economice va fi un fenomen activ în 2020, alimentat inclusiv de tensiunile geopolitice din Asia de Nord-Est şi de polarizarea tot mai pronunţată a generaţiilor, prezic analiştii de la A.T. Kearney, o firmă de consultanţă strategică americană cu o experienţă de aproape 100 de ani.

De asemenea, apreciază analiştii, crizele climatice vor încuraja colaborarea între sectorul public  şi cel privat în privinţa unor soluţii inovatoare pentru crize de apă, răspunsului la dezastre naturale şi politicii urbane. Ostilitatea faţă de marile companii de tehnologie va persista, în condiţiile în care  guverne din diferite părţi ale lumii vor introduce noi reglementări privind confidenţialitatea datelor. Apoi, cursa pentru construirea reţelelor 5G şi ambiţiile în creştere de explorare a spaţiului vor declanşa competiţii între companii şi între naţiuni.

 

Predicţia numărul 1: Războaiele dintre generaţii se vor intensifica

Generaţiile mai noi şi mai vechi vor continua să intre în conflict în condiţiile în care generaţia Z şi milenialii atacă poziţiile de autoritate ale baby-boomerilor. Demonstraţiile în masă pentru climă conduse de activişti din generaţia Z ca Greta Thunberg vor continua, împreună cu proteste majore contra a ceea ce este perceput ca eşec guvernamental cum este cel din Liban sau cel din Chile. Deşi parlamente din unele ţări, inclusiv SUA şi Africa de Sud, vor vehicula proiecte de legi pentru calmarea îngrijorărilor tinerilor, concretizarea în legislaţie a acestor idei va fi minimă în 2020.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO