ZF 24

Pregătiţi de vară: Producătorul Tuborg România lansează pe piaţa locală berea Carlsberg LUMA

Pregătiţi de vară: Producătorul Tuborg România...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

11.06.2022, 00:00 3268
 

Tuborg România, unul dintre cei mai mari patru jucători de pe piaţa berii, a lansat pe plan local Carlsberg LUMA, o extensie a brandului internaţional Carlsberg. Berea de tip lager este obţinută prin tehnologia Dry Hopping şi prin adăugarea a trei tipuri speciale de hamei de aromă.

„Dorinţa Tuborg România este de a investi constant pentru a aduce inovaţie pe piaţa locală”, a spus Tzafrir Granat, CEO Tuborg România, care deţine o fabrică în Pantelimon. 

Tuborg România este unul dintre cei mai mari producători de bere de pe piaţa locală şi singurul berar din Bucureşti dezvoltat printr-o investiţie Greenfield.

Tuborg România are un portofoliu format din mărci premium şi superpremium, internaţionale şi româneşti, care include şi o selecţie variată de beri speciale. În prezent, portofoliul include: Tuborg, Tuborg 0.0%, Tuborg Classic, Carlsberg, Carlsberg 0.0%, Carlsberg Luma, Holsten, SKOL Original, Guinness, Kilkenny, Weihenstephaner, Grimbergen, Kronenbourg 1664 Blanc, Angelo Poretti, Bucur, Somersby şi Granini pe piaţa băuturilor răcoritoare.

Cea mai mare companie din grupul Tuborg România este United Romanian Breweries Bereprod a avut anul trecut o cifră de afaceri de 487,7 milioane de lei, în creştere cu 10% faţă de anul precent, arată datele de la Ministerul de Finanţe. Compania a raportat o pierdere netă de 9,2 milioane de lei şi un număr mediu de 361 de salariaţi .

United Romanian Breweries Bereprod, a obţinut recent de la ING Bank România un credit de peste 20 de milioane de euro necesar pentru refinanţarea creditelor existente şi finanţarea unor noi proiecte.

Investiţiile sunt direcţionate către fabrica Tuborg din Pantelimon (jud. Ilfov), şi vizează extinderea capacităţii staţiei de tratare a apei uzate, precum şi noi tehnologii pentru eficientizarea procesului de producţie, cu beneficii directe asupra calităţii produselor şi a activităţii din berărie, arată informaţiile transmise de ING, singura bancă creditoare din acest împrumut.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO