ZF 24

Premieră pe timp de criză: Germania obţine 6,5 miliarde de euro din prima sa emisiune de obligaţiuni verzi

Premieră pe timp de criză: Germania obţine 6,5...

Autor: Dorin Oancea, Mediafax

02.09.2020, 16:31 207

Germnia obţine 6,5 miliarde de euro din prima sa emisiune de obligaţiuni verzi, destinate de strîngă fonduri pentru proiecte de mediu, relatează Reuters.

Germania a emits o serie de obligaţiuni cu date de scadenţă diferite pentru a construi o curbă de randament verde pe care alte ţări şi companii, care doresc să-şi vândă propriile obligaţiuni verzi, ar putea să o folosească apoi ca referinţă, spun specialiştii.

Ca parte a planului, investitorii care cumpără obligaţiuni verzi germane ar putea apoi să le schimbe cu obligaţiuni convenţionale cu aceeaşi dată de scadenţă.

Emitenţii anteriori, precum Franţa şi Olanda s-au concentrat pe vânzarea unei obligaţiuni verzi pe aproximativ 20 de ani.

Germania a declarat că speră să strângă până la 11 miliarde de euro din obligaţiuni verzi în acest an, cu o a doua emisiune planificată.

Franţa a emis obligaţiuni verzi în valoare de aproximativ 27 miliarde de euro în ultimii trei ani.

Pe lângă bondurile verzi, Germania a strâns, de asemenea, 3,315 miliarde de euro într-o redeschidere a unei emisiuni de obligaţiuni pe cinci ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO