ZF 24

Premierul Orban îl demite de la Transporturi pe Valeriu Lupu, secretarul de stat care a provocat un accident şi a refuzat alcooltestul

Premierul Orban îl demite de la Transporturi pe Valeriu...

Autor: Diana Grigore

03.01.2020, 17:48 359

Premierul Ludovic Orban a declarat vineri, pentru MEDIAFAX, că a decis să îl demită pe Valeriu Lupu, secretarul de stat  în Ministerul Transporturilor, cercetat penal după ce a avariat o maşină şi a refuzat testarea cu aparatul alcooltest, dar şi prelevarea de probe biologice.

„Am decis să îl demit”, a declarat Ludovic Orban, pentru MEDIAFAX.

Poliţiştii din Timişoara au deschis, vineri, un dosar penal pe numele lui Valeriu Lupu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, după ce acesta a refuzat să sufle în alcooltest şi să îi fie prelevate probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei, după ce provocat un accident.

Potrivit IPJ Timiş, un bărbat de 56 de ani a lovit, vineri, o maşină aflată într-o parcare şi a refuzat testarea cu aparatul alcooltest, dar şi prelevarea de probe biologice.

„Este vorba despre un bărbat de 56 de ani care a condus un autoturism spre strada Behelei, mergea către domiciliu şi la un moment dat a lovit o maşină aflată într-o parcare. Femeia a cărei maşină a fost lovită a sunat la 112, iar poliţiştii au sosit la faţa locului şi au procedat la testarea bărbatului. Acesta a refuzat, a refuzat şi prelevarea de probe biologice şi i s-a întocmit dosar penal pentru refuz de prelevare de probe biologice", a declarat, pentru MEDIAFAX, Aurora Voicilă, purtătorul de cuvânt al IPJ Timiş.

Potrivit unor surse judiciare, şoferul care a provocat accidentul este Valeriu Lupu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor. Aceleaşi surse spun că femeia care a sunat la 112 şi a spus că maşina sa a fost lovită a precizat că şoferul vinovat mirosea a alcool.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO