ZF 24

Preşedintele Consiliului European cere Rusiei să reducă presiunile militare asupra Ucrainei

Preşedintele Consiliului European cere Rusiei să...

Autor: Mihai Draghici

16.02.2022, 14:54 39

Uniunea Europeană speră într-un rezultat favorabil în criza dintre Rusia şi Ucraina, dar este pregătită şi pentru cel mai grav scenariu, a declarat miercuri Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene, iar preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a cerut reducerea tensiunilor.

"Această criză a fost creată de Moscova. Sperăm la ce este mai bine, dar suntem pregătiţi pentru ce este mai rău", a declarat Ursula von der Leyen, potrivit site-ului Politico.eu, într-un discurs rostit în Parlamentul European.

"În cazul în care Kremlinul va opta pentru utilizarea violenţei împotriva Ucrainei, răspunsul nostru va fi puternic şi unitar", a adăugat Ursula von der Leyen, avertizând că Uniunea Europeană a pregătit un set de sancţiuni "solide şi complete" împotriva Rusiei.

La rândul său, preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a îndemnat Administraţia Vladimir Putin să detensioneze situaţia cu Ucraina. "Îndemnăm Rusia să adopte măsuri concrete şi tangibile în sensul reducerii tensiunilor, întrucât acestea sunt condiţiile pentru un dialog politic sincer. Noi nu putem încerca la infinit să găsim o soluţie diplomatică, în timp ce partea cealaltă mobilizează trupe", a subliniat Charles Michel, în Parlamentul European, reunit la Strasbourg.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO