ZF 24

Preţul abonamentelor Starlink, serviciul de internet prin satelit al lui Elon Musk, se reduce cu 50% pe teritoriul României

Preţul abonamentelor Starlink, serviciul de internet...

Autor: Andrei Şerbănescu

11.09.2022, 13:00 47114

Începând de astăzi, 25 august, serviciile de internet prin satelit Starlink costă doar 230 de lei pe lună, de la 530 de lei preţul de început. Mai mult, costul iniţial al achiziţionării echipamentului necesar, care constă într-o antenă satelit mobilă şi un router care permite conectarea calculatoarelor şi a altor dispozitive la Internet prin Starlink, scade la 2.400 de lei, potrivit Tylaz.

După achitarea integrală a costului echipamentului, Starlink va livra gratuit coletul la adresa specificată şi va începe facturarea lunară numai după ce este creat contul pentru serviciile companiei. Este important de reţinut, totuşi, că este posibil ca serviciile Starlink să nu acopere întreaga ţară. Puteţi verifica dacă serviciile companiei sunt disponibile acolo unde locuiţi, introducând adresa pe site-ul oficial. Chiar dacă, teoretic, Starlink poate fi folosit de oriunde, accesul la sateliţii companiei este garantat doar pentru locaţia pentru care a fost comandat pachetul - dacă există acoperire în zona respectivă.

Pe lângă România, Starlink va reduce preţurile la abonamente şi în alte ţări, precum Olanda, de la 124 de euro, la 105 euro, Marea Britanie, de la 89 de lire, la 75 de lire sau Germania, de la 100 de euro, la 80 de euro.

La scurtă vreme după ce a Musk a anunţat că internetul Starlink va deveni operaţional pe teritoriul Ucrainei, miliardarul a declarat că sistemul de sateliţi va fi disponibil din luna august şi în Republica Moldova.

Serviciul de internet dezvoltat de SpaceX a devenit disponibil în România din luna aprilie a acestui an.

Se zvoneşte că Starlink anunţă un parteneriat cu T-Mobile, divizia americană a Deutsche Telekom, pentru a vinde accesul la serviciile Starlink şi T-Mobile într-un singur pachet.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24