AGROBUSINESS

Preţul laptelui la poarta fermei scade cu 20% pe timpul verii, însă nu şi la raft. Ce spune un fermier din Satu Mare: „Niciodată nu o să scadă la raft. Cum să facă ei aşa ceva?”

14 mai 2018 Autor: Roana Rotaru

Preţul laptelui la poarta fermei a scăzut cu circa 20% în ultimele două luni, de la 1,50 lei pe litru la 1,20 lei pe litru, potrivit cres–cătorilor de vaci,  o scădere care nu se reflectă şi în preţurile de la raft, unde un litru de lapte de 1,5% grăsime costă în jur de 4 lei.

Deşi fermi­erii spun că pri­mesc mai puţini bani pe lapte de la proce­sa­tori, faţă de lunile de iarnă, pe raftul retai­le­rilor preţul laptelui de 1,5% grăsime a cres­cut cu circa 1,3% în ultimele două luni, po­­trivit datelor colectate de ZF, care a ur­mărit preţurile principalelor branduri de lap­te, în lunile februarie şi mai în magazinul Co­ra.  

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 14.05.2018

 
Cuvinte cheie:
AGROBUSINESS
, lapte
, pretul laptelui
, fermieri
, vaci
, danone
, fabrica
, industrie
, lactate
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide